Despre mine

Eu sunt Laura pentru toată lumea și Laura ILINCA pentru cei care mă citesc.

Am doi copii pe care-i ador, o familie deosebită și cei mai buni prieteni din lume. Cred, aproape sunt sigură că m-am născut ca să comunic, să spun, să explic- chiar dacă pe alocuri devin obositoare- să inspir uneori, așa cum au constat câteva persoane cu care am interacționat..

De aceea, după cum m-a tras ața(sau chemarea), am citit și am iubit cărțile de mică, mai târziu m-am îndrăgostit de orele de limba română și, de la prima auzire, de limba franceză.

Am mai cochetat cu italiana, cu teatrul, cu psihologia, cu călătoriile și ador să ascult  muzică,  fără a avea neapărat un gen preferat.  După cum se întâmplă în viață de atâtea ori, ceea ce strigă în tine te urmărește dincolo de tentații sau derapaje, iar ceea ce ți-e menit, mai devreme sau mai târziu, te găseşte oricum.

Astfel, 15 ani am  predat limba franceză preponderent, dar cealaltă dragoste a mea, limba română, simțindu-se trădată, a căutat o cale să se impună în viața mea. Așa că, inerent, după ce am  trecut în liceu prin cenacluri de poezii, printr-o încercare de roman ulterior abandonată, prin corectură și mici articole la reviste, în 2019, într-o perioadă de singurătate și introspecție, m-am apucat de un roman, finalizat și publicat anul acesta, 2022… De la el încoace, s-a schimbat ceva în viața mea. A început să-mi placă să vorbesc, explic,  meditez, filosofez, să mă caut și să mă descopăr, de data aceasta, prin scris. De aici, ideea blogului, sperând să nu obosesc cititorii și, de ce nu?, să inspir… Despre ce? Despre viață așa cum e ea sau așa cum o vede fiecare dintre noi. Care, de atâtea ori, bate și filmul și cartea, nu???

Vă aștept să interacționăm, să creștem împreună, să ne inspirăm și motivăm reciproc,  altfel spus, să ne rujăm împreună (ca să parafrazez titlul cărții mele), ajungând la o profunzime comună, benefică fiecărui suflet…

Căci, fără voi, nu aș putea scrie, blogul  nu ar exista, cărțile nu ar exista…
Oamenii fac viața,  viața face oamenii.
Sunt aici pentru  mine și pentru voi și sper să petrecem împreună momente minunate!