Curiozități despre Paris

1. Piramida Muzeului Luvru a fost proiectată de arhitectul Ieoh Ming Pei și a fost inaugurată în 1989. Are o înălțime de 20,1 m și un total de 673 de panouri din sticlă laminată. Cu o greutate de 180 de tone, în interior temperatura este identică cu cea înregistrată în piramida lui Keops, în Egipt: 51 grade Celsius. Mai mult,, are aceleași dimensiuni.

2. Există trei Statui ale Libertății!
Cea mai cunoscută se află în Statele Unite, la sud de insula Manhattan, dar există două replici care se află în Franța: una la Colmar, inaugurată în 2004, iar cealaltă la Paris, pe Insula Lebedelor. Acesta din urmă a fost proiectat de artistul italo-francez Auguste Bartholdi și a fost inaugurat pe 4 iulie 1889.

3. Dacă ai auzit vreodată pe cineva spunând că parizienii mănâncă pâine și brânză în fiecare zi și nu ai crezut, te-ai înșelat. Pentru ei, aceste două alimente sunt de bază. Atât de mult încât urmează chiar reguli foarte stricte pentru a obține cele mai bune baghete și cea mai bună brânză.

4. Parisul a evitat să aibă 13 districte
Numărul 13 a fost (și este, și astăzi, de multe culturi) considerat numărul ghinionului. În timpul Revoluției Franceze din 1795, au fost înființate 12 și 48 de subdiviziuni, dar nu au vrut să mai stabilească una, de teamă că orașul va cădea din grație. Ceva care evident nu s-a întâmplat, pentru că astăzi are 20 de sectoare și este mai viu ca niciodată.

5. Salută, e o artă!
Nu este suficient să spui Bonjour sau Bonsoir (după caz) cu un ton normal al vocii, ci mai degrabă exersează mult, astfel încât să iasă cât mai natural. Parizienii își iubesc limba, așa că, dacă îi întâmpinați cu un salut, vă asigur că vă veți bucura mult mai mult de conversațiile pe care le purtați cu ei.

6.Pont Neuf
Cel mai vechi pod al Parisului cât de straniu n-ar fi se numește „Podul cel nou” (Pont Neuf).

7. Denumirea de „Orașul luminii ” îi este dată Parisului nu din cauza iluminării electrice, dar din cauza inteligenței care prevalează aici.